Ervaringen-met-Saskia-Sidler
rust-en-ruimte

De ervaringen van mijn cliënten zijn bijna allemaal op hun verzoek geanonimiseerd. Het inschakelen van een professional organizer is een positieve beslissing, maar het is ook een privékewestie die je niet persé met iedereen wilt delen.

B. – bankdirecteur (43)

In ons grote gezin is het soms lastig om structuur te houden. Saskia heeft me geholpen om vaste plekken te maken voor de spullen van de kinderen. Zo kunnen ze hun speelgoed nu goed zelf terugvinden én opbergen. Dat laatste schoot er vaak bij in omdat die vaste plek ontbrak. Nu dat duidelijk is, gaat dat stukken beter. We betrekken de kinderen ook meer in wat ze zelf willen bewaren en wat belangrijk voor ze is. Het helpt ons én hen in de toekomst ook!

E. – iemand met verzameldwang (60+)

Ik heb in mijn leven veel traumatische gebeurtenissen meegemaakt. Die hebben ervoor gezorgd dat ik erg vasthoud aan de spullen om mij heen. Ik durf geen mensen meer thuis uit te nodigen. Dat kan eigenlijk ook niet meer, want mijn huis is te vol. Ik zie amper mensen, behalve als ik boodschappen ga doen. Ik voel me vaak eenzaam. Gelukkig helpt Saskia mij om daar, in mijn eigen tempo, verbetering in aan te brengen. De doelen die we neerzetten, delen we op in kleine tussenstappen. Daardoor wordt het voor mij behapbaar en durf ik erin te geloven dat het ooit weer goed komt.

A. – iemand met een beperking (50+)

Ik heb diverse gezondheidsproblemen en laat daardoor vaak dingen liggen. Omdat ik geen energie heb of omdat ik me slecht voel. Saskia begrijpt dat en ziet dat ook als we aan het werk zijn. Dan laat ze me op de bank zitten en vraagt wat ik met bepaalde spullen wil doen. Zo maken we tenminste vorderingen, ook al zijn ze soms klein.

B. – docent basisschool (51)

Ik zag als een berg op tegen het uitzoeken van de spullen van mijn overleden ouders en broer. Je helpt me enorm door de vragen die je stelt om tot de kern te komen, met respect voor mijn gevoel. Je ziet heel goed wanneer er iets met me gebeurt en helpt me dat te verwoorden. Je toont oprechte interesse en empathie, maar geeft me ook inzicht in mijn eigen gedrag.

W. – thuiswerker (42)

Ik vond het thuis werken moeilijk omdat ik vaak afgeleid werd door de spullen om me heen. Maar ik vond het lastig te bedenken hoe ik mijn werkplek dan anders kon inrichten. Door samen met jou alle acties op een rij te zetten, kregen we inzicht in wat er moest gebeuren en in welke volgorde. Zo heb ik nu een werkbaar en uitgewerkt plan voor me liggen waar ik mee aan de slag kan. Fijn dat je begrip toonde voor de ontstane situatie. Niet veroordelend, maar accepteren dat het zo is. Vervolgens ben je in staat dat gevoel over te brengen en de motor naar de toekomst in gang te zetten. Hoe het kan veranderen, wat ik daarvoor moet doen en wat het eindresultaat zou kunnen zijn.

P. – zelfstandig ondernemer (46 jaar)

De afgelopen tijd was ik erg druk, vooral ook in mijn hoofd. Door er met jou over te praten werd me duidelijk waar de schoen wrikte. Het maakte me bewust van het probleem. Je hielp me met het ordenen van mijn gedachten. Daarbij legde je vooral de focus op wat goed ging, en dat was zeer prettig. Je hielp me knopen door te hakken en gaf me lucht.