Waarom professional organizer?

Ooit zei een vriendin tegen mij: “Weet je dat het een vak is? Mensen helpen met gestructureerd zijn? En dat er een opleiding voor is?” Dat was hét moment om me daarin te gaan verdiepen. Zo kwam ik in contact met de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO) en ben ik de basisopleiding gaan doen.

Overzicht terug

Door anderen te helpen met opruimen zie ik ze opbloeien, meer energie krijgen, weer tijd hebben voor andere dingen die belangrijk zijn. Soms valt er letterlijk een last van ze af als ze durven beslissen iets los te laten. Zo fijn als ik daarbij kan helpen. Samen zoeken we naar een passende oplossing. Eentje die voor joú werkt.

Wat deed ik hiervoor?

Na mijn studie Spaans heb ik flink wat jaren met plezier gewerkt in de farmaceutische congreswereld. Na de basisopleiding heb ik in 2017 bij de School voor Organizing de opleiding tot senior professional organizer afgerond. Het leverde me zoveel verdieping op. Ik heb er nog elke dag profijt van.

“Dat de rust nu terug is in mijn hoofd is zo fijn!”

Over-Saskia-Sidler

Duurzaam betrokken

Ik ben enorm maatschappelijk betrokken en zet me dan ook in voor diverse goede doelen. Al jarenlang ben ik wijkhoofd voor KWF Kankerbestrijding in Vleuten-De Meern, waar ik woon. Ik voorzie o.a. de collectanten in mijn wijk van een collectebus.

Ook collecteer ik voor de Brandwondenstichting en loop ik regelmatig met een vuilniszak en een prikker door mijn wijk om zwerfafval op te ruimen. Zo organiseer ik al een paar jaar De Meern Schoon, een zwerfafval-inzamelingsactie. Afgelopen jaren deden daar zo’n 50 mensen aan mee. Superleuk om te doen.

Verder ben ik lid van de Vrouwelijke Ondernemersvereniging Leidsche Rijn waar ik een aantal jaar secretaris ben geweest. Sinds 2020 ben ik als levensloopbegeleider betrokken bij een pilot van de Stichting Vanuit Autisme Bekeken (VAB). En ik zit in het bestuur van Inzameldoelen. Dit is een stichting die collega-organizer Ingeborg Koot heeft opgericht om in kaart te brengen waar je naar toe kunt met de spullen die jij zelf niet meer wilt of kunt gebruiken. Zo doe je iets goed voor het milieu én voor een ander. Samen met andere organizers hebben we de instagram-pagina Duurzame Organizer.

Wat vind ik leuk?
Lezen / skiën / reizen / koken / wandelen langs het strand

Als lid van de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO) heb ik de ethische code van het beroep Professional Organizer ondertekend. Daarmee onderschrijf ik zorgvuldig en professioneel mijn vak uit te oefenen met respect voor de belangen van mijn cliënten en ten aanzien van mijn beroepsgroep.